Tämän sivuston käyttöä ei tueta Internet Explorer -selaimessa. Suosittelemme, että käytät toista selainta (esim. Edge, Chrome, Firefox, Safari tai vastaava) parhaan käyttökokemuksen varmistamiseksi.

Global_Vagifem_Logo_CMYK

Vagifem®-emätinpuikko on 17ß-estradiolia sisältävä tablettimuotoinen valmiste, joka on tarkoitettu lievittämään vaihdevuosista johtuvia paikallisoireita.

Vagifem® estradiolihemihydraatti. Käyttöaiheet: Estrogeenin puutteesta johtuvan emättimen atrofian hoito postmenopausaalisilla naisilla. Annostus: Alkuannos: 1 emätinpuikko päivittäin 2 viikon ajan. Ylläpitoannos: 1 emätinpuikko 2 kertaa viikossa. Hoito voidaan aloittaa minä päivänä tahansa. Antotapa: Vagifem® laitetaan pakkauksessa olevaa asetinta käyttäen syvälle emättimeen. Vasta-aiheet: Todettu, epäilty tai aikaisemmin sairastettu rintasyöpä tai estrogeeniriippuvainen pahanlaatuinen kasvain, selvittämätön genitaaliverenvuoto, hoitamaton endometriumin liikakasvu, nykyinen tai aiemmin sairastettu laskimotromboembolia, todettu tromboottinen häiriö, aktiivinen tai hiljattain esiintynyt valtimon tromboembolinen sairaus, akuutti tai aikaisemmin sairastettu maksasairaus, mikäli maksan toimintakoetulokset eivät ole normalisoituneet, todettu yliherkkyys valmisteen vaikuttavalle aineelle tai apuaineille, porfyria. Varoitukset: Hoidon aikana tapahtuu hyvin vähän estradiolin systeemistä imeytymistä. Hormonikorvausvalmisteille tyypilliset varoitukset täytyy ottaa huomioon erityisesti kun valmistetta käytetään pitkäaikaisesti tai toistuvasti. Emättimessä käytettäviin estrogeenivalmisteisiin ei ole suositeltavaa lisätä progestiinia. Yhteisvaikutukset: Kliinisesti merkittävät yhteisvaikutukset ovat epätodennäköisiä. Yhteisvaikutukset muiden paikallisesti annosteltavien, emättimensisäisten hoitojen kanssa on otettava huomioon. Raskaus ja imetys: Ei tule käyttää raskauden eikä imetyksen aikana. Haittavaikutukset: Yleiset: Päänsärky, vatsakipu, verenvuoto tai vuoto emättimestä, epämiellyttävät tuntemukset emättimessä. Pakkaukset ja korvattavuus: Vagifem® 10 mikrog emätinpuikko, tabletti, 24 emätinpuikkoa, reseptilääke; peruskorvattava (40 %). Vagifem® 10 mikrog emätinpuikko, tabletti, 18 emätinpuikkoa, itsehoitolääke; ei SV-korvausta. Hinnat: kts. Kelan Lääkehaku. Perustuu 07/2020 päivättyyn valmisteyhteenvetoon. Markkinoija: Novo Nordisk Farma Oy.

 

Vagifem® on Novo Nordisk Health Care AG:n omistama tavaramerkki.

 

Vagifem® estradiolihemihydraatti. Käyttöaiheet: Estrogeenin puutteesta johtuvan emättimen atrofian hoito postmenopausaalisilla naisilla. Annostus: Alkuannos: 1 emätinpuikko päivittäin 2 viikon ajan. Ylläpitoannos: 1 emätinpuikko 2 kertaa viikossa. Hoito voidaan aloittaa minä päivänä tahansa. Antotapa: Vagifem® laitetaan pakkauksessa olevaa asetinta käyttäen syvälle emättimeen. Vasta-aiheet: Todettu, epäilty tai aikaisemmin sairastettu rintasyöpä tai estrogeeniriippuvainen pahanlaatuinen kasvain, selvittämätön genitaaliverenvuoto, hoitamaton endometriumin liikakasvu, nykyinen tai aiemmin sairastettu laskimotromboembolia, todettu tromboottinen häiriö, aktiivinen tai hiljattain esiintynyt valtimon tromboembolinen sairaus, akuutti tai aikaisemmin sairastettu maksasairaus, mikäli maksan toimintakoetulokset eivät ole normalisoituneet, todettu yliherkkyys valmisteen vaikuttavalle aineelle tai apuaineille, porfyria. Varoitukset: Hoidon aikana tapahtuu hyvin vähän estradiolin systeemistä imeytymistä. Hormonikorvausvalmisteille tyypilliset varoitukset täytyy ottaa huomioon erityisesti kun valmistetta käytetään pitkäaikaisesti tai toistuvasti. Emättimessä käytettäviin estrogeenivalmisteisiin ei ole suositeltavaa lisätä progestiinia. Yhteisvaikutukset: Kliinisesti merkittävät yhteisvaikutukset ovat epätodennäköisiä. Yhteisvaikutukset muiden paikallisesti annosteltavien, emättimensisäisten hoitojen kanssa on otettava huomioon. Raskaus ja imetys: Ei tule käyttää raskauden eikä imetyksen aikana. Haittavaikutukset: Yleiset: Päänsärky, vatsakipu, verenvuoto tai vuoto emättimestä, epämiellyttävät tuntemukset emättimessä. Pakkaukset ja korvattavuus: Vagifem® 10 mikrog emätinpuikko, tabletti, 24 emätinpuikkoa, reseptilääke; peruskorvattava (40 %). Vagifem® 10 mikrog emätinpuikko, tabletti, 18 emätinpuikkoa, itsehoitolääke; ei SV-korvausta. Hinnat: kts. Kelan Lääkehaku. Perustuu 07/2020 päivättyyn valmisteyhteenvetoon. Markkinoija: Novo Nordisk Farma Oy.

 

Vagifem® on Novo Nordisk Health Care AG:n omistama tavaramerkki.